Group 4
Group 2
vitalis

Een match met de zorg

Nederland vergrijst. Dat is oud nieuws. We weten het al jaren, maar toch blijft het aantal zorgprofessionals achter bij het aantal ouder wordende Nederlanders. Hoe ouder we worden, hoe groter het tekort. Met 23 locaties in Noord-Brabant en Limburg heeft ook Vitalis, een ouderenzorginstelling die oplossingen biedt op het gebied van welzijn, zorg en wonen, te kampen met dit probleem.

Om nieuwe collega's aan de organisatie te binden is er een recruitmentplatform nodig dat potentiële medewerkers een goed beeld geeft van Vitalis, om hen daarna soepel het sollicitatieproces in te trekken. 

Een vacatureplatform met karakter

Om daarvoor te zorgen, sluit het recruitmentplatform naadloos aan op de merkidentiteit van Vitalis, dat gestoeld is op 'de kunst van het gelukkig ouder worden’. Door die merkidentiteit en beloften aan de werknemers goed terug te laten komen in het recruitmentplatform, wil de zorginstelling ervoor zorgen dat sollicitanten niet alleen solliciteren voor de arbeidsvoorwaarden, maar vooral omdat ze geloven dat Vitalis bij hen past. 

Een verdubbeling van het aantal sollicitanten

Met de lancering van het platform is het aantal sollicitanten bij Vitalis verdubbeld en worden vacatures 46% sneller ingevuld. De ‘matchmaker’ op de website zorgt ervoor dat werkzoekenden gemakkelijk inzicht krijgen in welke vacatures er bij hen passen. Aan de hand van vragen over hun wensen en eisen weten ze in 1 minuut of Vitalis een baan heeft die bij hen past. De vragen zijn bovendien aangepast op of je al in de zorg werkt, of juist uit een heel andere sector komt — want ook in het tweede geval ben je van harte welkom.