Group 4
Group 2
IKONS

Een ode aan de hop

360° recruitment

Een recruitment campagne met een heldere doelstelling; 6 nieuwe collega’s in 2023. En dat kunnen natuurlijk niet de eerste de beste zijn. Onze zoektocht is een ambitieuze. Eentje waarin we gaan voor alleen het allergrootste marketing talent met een echte IKONS werk- en cultuur fit. En dat betekent meer dan alleen een perfectionistische, creatieve duizendpoot zonder 9 tot 5 mentaliteit.

Nee, wij zoeken namelijk marketingtalent voor IKONS; een ondernemende club marketeers en creatieve projectmanagers met een digital mindset. Een groep professionals die tijdelijk aanhaakt op diverse marketingcommunicatie vraagstukken bij verschillende inspirerende organisaties.

Een ode aan de hop

En dat betekent dat we de jobhoppers willen. Onrustige zielen die altijd op zoek zijn naar de volgende prikkel. Diegene die gek worden van het idee dat ze de komende 10 jaar naar hetzelfde systeemplafond zitten te kijken.

Het fijne aan deze groep mensen is dat zij -  net als wij - gevoelig zijn voor dat wat opvalt. Anders dan de rest. Het zijn diegene die aan gaan wanneer zij positief geprikkeld worden. En dat is precies wat we gaan doen. Prikkelen door de jobhop een podium te geven en deze gebruiken om de juiste personen los te weken uit deze routine. Het is tijd voor een ode aan de hop.

Ons campagne manifest

En die ode hebben we letterlijk genomen in het campagne-manifest. De ode aan de hop. Een manifest dat iedere potentiële hopper oproept te ontsnappen. Het moment te pakken nu het kan. Voor jezelf te kiezen en die sprong te maken.

Een oproep aan iedereen die liever sprongen neemt dan stappen zet

Out of office

En springen deden we. Ons campagne verhaal startte met de ontsnapping. Op 4 verschillende plekken in Brabant zagen we de restanten van zij die ons voorgingen. Van degene die de stap genomen hebben, letterlijk het corporate plafond doorbroken hebben en ontsnapt zijn. Zij die IKONS gevonden hebben.

Op deze strategisch gekozen plekken barst het van het marketingtalent. Het zijn de hubs waar bedrijven en professionals samenkomen en waar onze oproep haar perfecte publiek vond. De Triple O campus in Breda, De spoorzone in Tilburg, Strijp-S in Eindhoven, en de binnenstad van ‘s Hertogenbosch. 

Op deze plekken konden we zien we wat het betekent om die sprong te durven nemen. Je vastgelopen schepen te verbranden en voor jezelf te kiezen. We activeerde iedere twijfelaar, dromer en ambitieuze professional hetzelfde te doen. Of er in ieder geval over na te denken.


Tijd om te dromen

Naast deze fysieke aftrap gebruikten we een digitale hypertargeting campagne om onze doelgroep op locatie verder mee te nemen in onze campagneboodschap via Google ads, Instagram, Facebook en LinkedIn. We motiveerden ons publiek de sprong minimaal te overwegen en zich via een speciaal ingerichte campagnepagina aan te melden om een biertje te komen drinken.

Niet zomaar een biertje natuurlijk. Want ook in deze fase van de recruitment reis brengen we diezelfde ode aan de hop. Een ode In de vorm van een eigen gebrouwen IPA in dit geval. Klaar en koud voor iedereen die overweegt te sprong te maken. Zonder druk, op je eigen moment en precies wanneer jij er zelf klaar voor bent.

Want, zoals we inmiddels geleerd hebben, Als een potentiële kandidaat écht bij IKONS past, doe ‘ie toch wel wat je zelf wil.


Marketing inception

Een marketingcampagne met marketingactiviteiten waarmee we marketingcontent ontwikkelen voor marketingprofessionals. Volg jij ‘m nog? Even in normaal Nederlands dan. We vinden het natuurlijk supertof om een guerilla activatie te doen en meer dan 50 systeemplafondtegels in Brabant te hypen, maar weten ook dat deze niet allemaal direct zullen converteren naar nieuwe collega’s. Maar waar we wel van overtuigd zijn; dat potentiele IKONS kandidaten goed gaan op originele, inpsirerende marketingcontent en hun nieuwe werkgever kiezen op basis van de creatieve energie die zij als organisatie in al hun activiteiten stoppen. Ook een guerilla-actie dus. Sterker nog - het zou zomaar kunnen dat je als marketinfprofessional dit stukje leest en je afvraagt waarom jij eigenlijk alleen nog maar bezig bent met stappen zetten, wanneer je ook sprongen kunt maken.

Los van de kwalitatief hoogwaardige sollicitanten, kunnen ook de ondersteunende cijfers de handjes op elkaar krijgen: Met de Facebook en Instagram Ads hebben we meer dan 368.000 impressies behaald, en meer dan 103.000 accounts bereikt. De 3-seconden video views bedroegen 48.047 en hebben 681 link-kliks gegenereerd.

De teasercampagne bereikte 45.488 accounts en genereerde meer dan 156.000 impressies. Dit alles werd bereikt met een CPM van slechts €1,72 – minder dan de helft van de benchmark.

De launch campagne voor video views resulteerde in meer dan 42.000 3-seconden video views met een CPVV van slechts €0,01 – minder dan de helft van de benchmark. We hebben ook meer dan 300 link clicks gegenereerd met een CPC van slechts €0,17 en een CTR van 2,81%.

Ook de Google Ads campagnes leverden indrukwekkende resultaten op. De teasercampagne genereerde 3.580 klikken met een CPC van slechts €0,10 en een interactie percentage van 2%. De launch campagne genereerde 3.231 klikken met een CPC van slechts €0,09 en een interactie percentage van 2,5%.

De bijbehorende landingspagina behaalde meer dan 5.300 weergaven, met een gemiddelde betrokkenheid van 10 seconden en 22 ingevulde formulieren.

De LinkedIn berichten sets waren gericht op het toevoegen van freelancers aan het freelance netwerk. Door een vernieuwde insteek van deze berichten, gebaseerd op het manifest, hebben we het netwerk 50% sneller kunnen laten groeien dan in voorgaande maanden.

Naast de positieve kwalitatieve feedback vanuit het straatbeeld, zorgde de guerrilla campagne voor 300% meer landingspagina weergaven op de dag van de marketingcampagne, met een verhoogd aantal terugkerende bezoekers in de week erna.